17 April 2014
 
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 64
četvrtak, 27 Juni 2013 15:35

Elmir Mehić: Alija je srčan borac, a ja volim takve!

Autor: 

Meč koji je najavljen za FFC 07 u Sarajevu, između Alije Tucaka i Elmira Mehića sigurno će privući veliko interesovanje domaće publike. 

 

 

U suprotnim uglovima će se naći dvojica sarajlija, kojima će to biti i prvi nastup pod okriljem FFC-a.

Alija Tucak je član Golden Gloryja i "Gladijator" tima iz Sarajeva, gdje trenira sa proslavljenim bh borcem Adnanom Redžovićem. Tucak je borac koji voli otvorenu i atraktivnu borbu kao i Mehić, što će ovu borbu učiniti još zanimljivijom.

 

S druge strane je Elmir Mehić, koji trenira u Jumruk Gym-u uz trenere Dževada i Dženana Poturka. Elmir je do sad imao dosta zapaženih borbi, a među kojima se posebno izdvaja zadnja u Rusiji, a nakon prošlogodišnje borbe u Rusiji je na višemjesečnoj pauzi zbog povrede ligamenata. Ovo je odlična prilika da se vrati u ring.


U kratkom razgovoru smo pitali Elmira da prokometariše FFC07, i svoj nastup:

"4.oktobar je datum koji je više nego odličan, i ja ću već u ovom mjesecu početi sa laganim pripremam za svoj nastup na FFC. Mislim da ću biti više nego spreman za svoj prvi nastup nakon duže pauze. Što se tiče FFC07 mislim da će biti najbolji od svih dosadašnjih, jer se Sarajevska publika zasigurno zaželjela pravih istinskih borbi. "

 

A kada je upitanju njegov protivnik Alija Tucak, Mehić je rekao, "Za Aliju kao protivnika, mislim sve najbolje. Mislim da će meč između nas dvojce biti jedan od najzanimljivijih mečeva te noći. Alija je srčan borac, kako ja volim reći "tučaroš", a ja volim takve."